2013. január 30., szerda

Kefires kevert süti

Kefires gyümölcsös kevert süti télen is!


Ezt meggy befőttel és almával készítettem. (Ha tél végén már hámozást igényel a tárolt alma vagy ki kell vagdalni belőle a barna, hibás részeket, érdemes ezt a süteményt elkészíteni. Ehhez elhasználható minden olyan gyümölcs, amit nem fogyasztottunk el.  

Gyermekek és idősebbek kedvence, hiszen
* puha, mint a piskóta
* illatos a citromtól vagy citromfűtől
* zamatos a gyümölcsöktől
* mutatós. 



Kefires gyümölcsös piskóta
saját fotó.


Receptje ismétlem, mert receptjét a következő blogomban olvashattad:

nagyireceptjei.blogger.hu/2013/01/21/kefires-kevert-suti-alma-darabokkal (megszűnt az oldalunk 😕) 

Hozzávalók:
2 pohár kefir,
2 pohár cukor (lehet barna cukor is)
4 pohár liszt
4 egész tojás
1,5 dl étolaj
1 csomag sütőpor, amit a lisztben elkeverünk szitálás előtt
1 késhegynyi étkezési szódabikarbóna
esetleg, ha van megmosott,  törölt citrom reszelt héja.

Az egész tojásokat felütjük egyenként egy pohárba, majd a tálba tesszük, jól elkeverjük. Hozzátesszük a cukrot, mellyel ismét alaposan elkeverjük, a többi hozzávalót felváltva adjuk, hogy a lisztet, hol a kefirt, ismét a lisztből, majd az étolajat, hogy csomó mentes legyen.

Villany tűzhely magas falú tepsijét kikenem margarinnal (kilisztezni nem szükséges). Beleöntjük a keveréket.
A gyümölcsöt egyenlegesen elosztom rajta (amit fontos, meghámozok), kicsit bele is lehet nyomkodni.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 percig sütöm. Amikor a finom illat terjengeni kezd, akkor jó és a tepsi oldalától kicsit elválik már a süti.

Langyosan vágjuk fel hosszúkás szeletekre és megszórjuk vaníliás cukorral elkevert porcukorral.

Egyszerű! Érdemes elkészíteni, sok lesz belőle.

Segítséget kérhetsz:
Viola nagyi


http://receptekviolanagyitol.blogspot.com
konyhaioldalak  kukac  gmail.com

Nincsenek megjegyzések: