2013. február 2., szombat

Szürke az idő, színesítsünk

Hozzuk helyre kedvünket színesítéssel

Legegyszerűbben:

  • Tegyünk az étkezőnkbe vagy konyhánkba tálra piros almát, narancsot, banánt.

  • Igyunk hibiszkuszos csipkebogyó teát (az szép színű és illatos).

  • Befőttet bontunk, részesítsük előnyben a cseresznyét, sárgabarackot.

  • Pörkölthöz (is) jó ötlet a zöld színű uborka saláta, itt írtam róla:

http://receptekviolanagyitol.blogspot.com/2012/12/sziszego-uborka.html

Egy kis főzőcskézéssel:

  • Készítsünk vaníliás vagy epres pudingot, tegyük kompótos tányérokba és díszítsük színes tortadarával.


Vaníliás puding tejszínhabbal és lekvárral
Saját fotó

  • Főzzünk meggy mártást (húslevesben főtt húshoz nagyon szeretem). Finom, egyszerű és a szép színe felvidít.


Nagyobb gyakorlattal, több idővel rendelkezünk:

  • Készítsünk piskótát, szórjunk a tetejére kockára vágott narancsot.

  • Főzzünk lila káposztából párolt káposztát. Rántott húshoz vagy sülthúshoz párolt rizs mellé nagyon jó választás.

  • Esős, szürke időben érdemes paprikás burgonyát vagy pörköltet is főzni vagy rakott burgonyát készíteni, csupa olyan ételt, ami színesít, vidámít, nagyon kellemes illatú.


Üdvözletét küldi: Viola nagyi konyhai tanácsadód


http://receptekviolanagyitol.blogspot.com


 

Nincsenek megjegyzések: