2013. február 18., hétfő

Sós mogyorós rúd


Húsvétra készülve mit találtam Neked?

 

Olcsó, egyszerű sós rúd mogyoróval, dióval, sajttal szórva - ki mit választ -

"Erzsi sós süteménye 1986. Nők Lapja alapján", már több variációban is hallottam, mind jó. Íme az egyik:  


Hozzávalók:
25 dkg margarin,
25 dkg finomliszt,
8 dkg reszelt sajt, /dió, vagy mogyoró, esetleg szezámmag/
1 mokkás kanál só,
1 evőkanál ecet
6 evőkanál csapi víz
tetejét kenni 1 db tojás.
A hozzávalókat összeállítjuk, tiszta nylon zacskóban 1 éjszakára a hűtő szekrénybe tesszük.
Másnap 3 mm vékonyra nyújtjuk, tojással megkenjük és durvára vágott dióval vagy mandulával, illetve mogyoróval megszórjuk. (Ízlés szerint, illetve éppen, ami van otthon.) Én mandulával készítettem már.
Takarékoskodók egész köménymaggal vagy egész mák szemekkel is megszórhatják.
Derelye vágóval hosszú vékony rudakat vágunk belőle. Tepsibe téve, forró sütőben világosra sütjük.
Jó előre készíthető, kisülve 1 hétig is eláll - persze, ha nem esszük meg -.   


Viola nagyi  vár:
http://receptekviolanagyitol.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: