2013. február 28., csütörtök

Te szoktál varázsolni? Előző napi főtt burgonya megújítása!

 

Varázspálca helyett fakanál!




Takarékosságunk legfontosabb pillére legyen: ne dobjunk ki jó minőségű élelmiszert. Megvettük, elkészítettük, fogyasszuk el egészséggel!


Az előző napi főtt burgonyát megújíthatod 2-3 evőkanál étolajjal és pár szál megmosott, apróra vágott petrezselyem zöldjével.
Ha olyan lelkes voltál nyáron, hogy kis üvegbe tettél el sóval-étolajjal összevágott petrezselyem zöldjét, akkor most könnyű a dolgod, előveszed és egy teáskanállal ráteszel a krumplira.

Mélyhűtőbe tenni is érdemes nem csak petrezselyem zöldjét, hanem zeller levelet és zöld kaprot is kiválogatva, megmosva és összevágva. (Például jégkocka tartóba téve nagyon jó, mert könnyen ki lehet venni egy adag = egy kocka. Ehhez az aprított zöldet kevés vízzel keverjük össze és ezt adagoljuk a jégkocka tartóba. Nylon zacskóba téve tároljuk. Tedd dupla zacskóba és írjad bele, hogy mit tartalmaz!

(Kaprot mézben is érdemes eltenni annak, aki szereti az ízét túrós süteményben. Ezt éléskamrában tárolhatod.)
Konyha ablakodban is tarthatsz egy cserép petrezselyem zöldet meg más fűszer növényt is.

Van egy kicsi kerted, virágon kívül érdemes kísérletezni néhány fűszernövény vagy gyümölcs bokor termesztésével (tüskétlen szeder-málna, stb.)
Piacon vagy zöldségesnél mostanában is kapható petrezselyemzöld, érdemes feldobni vele a frissen főzött burgonyát is, meg zöldség levesbe is jó és grízgaluskába is teheted.

Véleményed várom
Szeretettel köszönt: Viola nagyi


http://receptekviolanagyitol.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: