2022. március 26., szombat

Rakott burgonya

 Mutatós és finom

       

  

 

Saját rakott burgonya, saját fotókkal.


Az előkészítést követően gyorsan elkészül, megéri sütni. 

Hozzávalók:

1,3 kg burgonya megmosva, héjában megfőzve = 12 db, megtisztítva

7 db M méretű tojás megmosva, héjában megfőzve kb. 10 percig

30 dkg Békési vastagkolbász (vagy egyéb jó minőségű füstölt kolbász)

20 dkg kemencés sült császárszalonna 

kb. 2 x 330 gr. tejföl.

34x26 cm-es tepsit kb. 3 evőkanál étolajjal kikenünk úgy, hogy a széleire is jusson.

Az első sor a megfőtt burgonya fele vékony karikákra vágva és megsózva.

Császárhúst vékonyra szeleteljük és elosztjuk a burgognyán, hogy mindenhova jusson.

A főtt kemény tojásokat vékonyra szeleteljük és ez a harmadik réget.

A következő sor: vastagkolbászt vékonyra szeleteljük és elosztjuk a tepsiben.

Erre kerül az egyik tejföl, óvatosan a vastagkolbászra kenjük. Azért szeretjük a rakott krumpli rétegek között a tejfölt, mert akkor kevesebb zsiradék mellett is lazább.

Erre a megmaradt burgonya jön vékonyra karikázva, sózva.     

Végül a második doboz tejföllel megkenjük a rakott burgonyánkat.

200 Celsius fokra állított sütőbe tesszük, nem kell előmelegíteni. Kb. 50-60 percig sül, amig nem lesz szép piros megsült a teteje.

Ez a mennyiség kb. 6-8 adag.

Jó étvágyat kívánunk!

Viola nagyi

receptekviolanagyitol.blogspot.com 

Nincsenek megjegyzések: