2012. december 6., csütörtök

Zserbó palacsinta

Ünnepi asztalra is palacsinta


Csúsztatott palacsinta a megoldás

Tudsz palacsintát sütni, akkor megvan a karácsonyi asztalra való ünnepi csemege!


Hozzávalók:
6 dkg vajat
6 dkg porcukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a
6 tojás sárgáját és fokozatosan a
6 dkg szitált sima lisztet, hígítjuk
4 dl tejjel és hozzátesszük a
6 tojás fehérjéből felvert kemény habot.

Egy csöppet megolajozott kisebb palacsinta sütőben csak az egyik felüket jól megsütjük a palacsintáknak és egy szép lapos tálra csúsztatjuk (így a sült felük kerül le).
Közben minden lecsúsztatott palacsintát megszórunk
porcukorral elkevert darált dióval
megkenünk sárgabarack lekvárral
porcukorral elkevert darált dióval
megkenünk sárgabarack lekvárral ..... addig folytatva, amíg van egyik felén sült palacsinta.
A tetejére az utolsó darab palacsintát fordítva tesszük, tehát sült felével fölfelé.
Máz: 2 evőkanál kakaó port (keserű, nem az instant) 2 evőkanál cukorral elkeverjük és kicsi lábasban 1-2 evőkanál vízzel felfőzzük. Hagyjuk hűlni, akkor belekeverünk 2 dkg margarint. Ezzel locsoljuk meg a palacsintát.

A csúsztatott palacsintát úgy szeleteljük, mint a tortát.

Neked is jól sikerült már sütni csúsztatott palacsintát?
Minden vélemény számít!

Várlak: Viola nagyi
konyhai "edződ"



http://receptekviolanagyitol.blogspot.hu



Nincsenek megjegyzések: