2012. december 9., vasárnap

Sziszegő uborka.....

Fotó: Magyar Mezőgazdaság
nő a kígyóuborka népszerűsége

Sziszegő uborka decemberben


Karácsonyra és télen is lehet uborkasalátát készíteni, ha szereted.
Férjem hívja így: sziszegő uborkának, illetve sziszegő salátának. 

Hozzávalók:

1 sziszegő uborka = 1 db kígyó uborka

1-2 db vöröshagyma kinek-kinek ízlése szerint (ha szereted  vagy kicsi, akkor 2 db-ot tegyél)

1-2 db fehér paprika, tudod, ha 1 db van, akkor egyet, ha 2 db van, akkor 2 db-ot teszel bele,

1-2 db piros paradicsom szintén a nagyságától és a meglévő készleted szerint !!!!

Felöntő lének:
2 dl víz, 
3 teáskanál kristály cukor, 
1 lapos teáskanál só, 
csurgatásnyi étel ecet.
Szoktam kb. 1 teáskanálnyi hidegen sajtolt olajat csurgatni és őrölt borsot szórni csipetnyit hozzá.

Uborka salátát, "sziszegő uborkát", savanyított-édes céklát szeretsz, egyed, mert az alma, körte, asztalt szilva, méz, fokhagyma és  nyers vöröshagyma, valamint a savanyú káposzta mellett mind nagyon fontos télen, amikor nagy szükségünk van színekre és ízekre, inspirációra, energiára.

Együnk az egészségünkért!
Télen fontos, kérlek, hogy vigyázz magadra!

Szeretettel: Viola nagyi konyhai "edződ"

http://receptekviolanagyitol.blogspot.com



Utóirat: hidegen sajtolt olajokról információt a http://www.gastrolaj.hu oldalon találsz.

Nincsenek megjegyzések: