Omlós mézes sütemény
Saját sütésű azonnal puha mézes süti
Saját fotó.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 dl méz
- 15 dkg sütőmargarin
- 1 tojás
- 1 dl tejszín
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2-4 kávéskanál Kotányi mézes fűszerkeverék
- Melegítsd meg a mézet mikróban. 700 watton elég 30 másodpercig melegíteni.
- Kisebb tálban keverd össze a lisztet a fűszerkeverékkel és a szódabikarbónával.
- Egy nagyobb tálban keverd habosra a sütőmargarint, a cukrot és az olvasztott mézet. Add hozzá a tejszínt és a tojást a mézes keverékhez. Keverd bele a fűszeres lisztet is, és gyúrd össze.
- Az elkészült tészta puha és ragacsos lesz. Csomagold be frissen tartó fóliába és 1 éjszakára tedd hűtőbe.
- Miután kivetted a hűtőből, hagyd melegedni a tésztát, hogy jól lehessen nyújtani. Lisztezett deszkán nyújtsd vékonyra (max fél centi) a tésztát.
Sütési idő: 5 perc
Fagyasztóba
Készíts dupla adagot a tésztából. Az egyik csomagot a hűtőbe, a másikat a fagyasztóba tedd. A begyúrt tészta 3 hónapig áll el.
Miután kiveszed a fagyasztóból, néhány óra alatt kienged. Amikor a tészta már szoba-hőmérsékletű és puha, elkezdheted kinyújtani.
Tejallergia esetén: A főzőtejszínt helyettesítsd növényi főzőkrémmel. Az eredmény így is ugyanolyan jó lesz, leteszteltük.
A mézeskalács receptet pdf-ben az alábbi linkre kattintva le is töltheted:
Omlós mézeskalács
A recept Csányi Anditól, a Rendteremtő honlap háziasszonyától való, köszönetem érte:
rendteremto.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése