2012. december 25., kedd

Omlós, illatozó mézes sütemény

 

 Omlós mézes sütemény




Saját sütésű azonnal puha mézes süti
Saját fotó.


Hozzávalók
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl méz
  • 15 dkg sütőmargarin
  • 1 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2-4 kávéskanál Kotányi mézes fűszerkeverék
Elkészítés
  1. Melegítsd meg a mézet mikróban. 700 watton elég 30 másodpercig melegíteni.
  2. Kisebb tálban keverd össze a lisztet a fűszerkeverékkel és a szódabikarbónával.
  3. Egy nagyobb tálban keverd habosra a sütőmargarint, a cukrot és az olvasztott mézet. Add hozzá a tejszínt és a tojást a mézes keverékhez. Keverd bele a fűszeres lisztet is, és gyúrd össze.
  4. Az elkészült tészta puha és ragacsos lesz. Csomagold be frissen tartó fóliába és 1 éjszakára tedd hűtőbe.
  5. Miután kivetted a hűtőből, hagyd melegedni a tésztát, hogy jól lehessen nyújtani. Lisztezett deszkán nyújtsd vékonyra (max fél centi) a tésztát.
Sütési hőfok: gáz – 180 fok
Sütési idő: 5 perc
Fagyasztóba
Készíts dupla adagot a tésztából. Az egyik csomagot a hűtőbe, a másikat a fagyasztóba tedd. A begyúrt tészta 3 hónapig áll el.
Miután kiveszed a fagyasztóból, néhány óra alatt kienged. Amikor a tészta már szoba-hőmérsékletű és puha, elkezdheted kinyújtani.
Tejallergia esetén: A főzőtejszínt helyettesítsd növényi főzőkrémmel. Az eredmény így is ugyanolyan jó lesz, leteszteltük.
A mézeskalács receptet pdf-ben az alábbi linkre kattintva le is töltheted:
Omlós mézeskalács

A recept Csányi Anditól, a Rendteremtő honlap háziasszonyától való, köszönetem érte:
rendteremto.hu




Nincsenek megjegyzések: