2012. december 29., szombat

Sertés oldalas egyben sütve




Szilveszterre klasszikus, egyszerű sült sertés oldalas


Még sütés előtt az oldalas
saját fotó.
Megsütve az oldalas
saját fotó.


2 kg csontos oldalas, jó nagy fakanálnyi sertés zsír, 1 fej fokhagyma tisztítva, én a kb. 6-8 gerezdet a párolás kezdetekor ráteszem, szükség eszerint 0,5 dl víz, sózzuk és szórjuk meg majorannával a hús mindkét oldalát. Lefedve készítjük, kb. 2 óra hosszat lassan sütjük. A legvégén alufólia nélkül sütjük úgy, hogy kb. 4 evőkenál tejjel locsoljuk, hogy szép piros legyen.

Tálalási javaslatom:
sós vízben főtt burgonya + margarin + kevés tej = burgonyapüré,
párolt káposzta.

Köszönt Viola nagyi
a Te konyhai edződ
http://receptekviolanagyitol.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések: