2012. december 30., vasárnap

Borozzunk

Forralt bor

Hozzávalók:

6 dl bor (nem kell minőségi nedűnek lenni)
3 dl víz /aki gyengébbet szereti, 6 dl vizet is önthet hozzá, hiszen cukor is van benne!/
2-3 evőkanál kristálycukor,
1/2 -1/2 kávéskanál őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, őrölt gyömbér,
             (vagy 2 kávés kanál forralt bor fűszer keverék)
csipetnyi őrölt bors.

Forrald fel egész kis ideig, merőkanállal tűzálló /pl. cappuccinós, teás/ poharakban vagy szép kivitelű egyszerű porcelán bögrében, csészében tálalhatod.
Választhatod az egész fahéjat, szegfűszeget, gyömbért és a "tea tojást" javaslom használni, ilyenkor nem kell megszűrni az italt fogyasztás előtt.
Az egész fűszer aromásabb is. 

Boldog Új Évet Kívánok! 

Viola nagyi a Te konyhai "edződ"

Nincsenek megjegyzések: