2013. július 5., péntek

Szabadság otthon!


Nyaralás helyett befőzés, sütés vagy főzés?

Nem! Háááátt...   Mégis, IGEN!

Jó időbeosztással pihenni is tudsz és ajándékot is készíthetsz. No azért saját részedre is hagyjál dzsemet, befőttet, savanyúságokat.
Meg mélyhűtőbe tenni is érdemes akkor, ha több sertés pörköltet főzöl és párolsz hozzá dupla adag tarhonyát. Szabi után dolgozol, tudod milyen jó lesz "találni" kész ételt a mélyhűtőben?  
Fagyasztóba tehetsz meggyet kimagozva, szilvát kimagozva, dupla nylon zacskóba téve (fólia hegesztővel lezárva még jobb), felcímkézve! Szósznak vagy süti tetejére jó lesz ősszel-télen.

Az idei szabadságod lehet, hogy otthon töltöd? Én is.
Használjuk ki közösen!

Figyeljed ezt a blogot: http://receptekviolanagyitol.blogspot.com 
Jövök már megjelent levelekkel ismétlésként, talán Te sem olvastad. Írok új recepteket, előtérben természetesen a dzsem, befőtt és savanyúság eltevés lesz.

Vásárolj készen kapható "Dzsem fixet" 3:1 vagy 2:1 vagy 1:1 választhatsz, mennyi gyümölcs és mennyi cukor legyen benne. Ez a mód kezdőknek is nagyon jó, otthon mi gyümölcshöz és zöldség féléhez használatos (tehát húshoz nem!) húsdarálóval daráljuk a gyümölcsöt a dzsemhez. Reszelheted vagy apróra is lehet vagdalni vágó deszkán pl., mert akkor könnyebben főzhető és pépesebb lesz.
Variáljad a gyümölcsöt kedved szerint: szilva őszibarackkal, sárgabarack almával, meggy egész fahéjjal főzve, amit kivehetsz üvegbe töltés előtt, stb.

Címkét itt is találhatsz magad készíthetsz szépeket az üvegekre:
http://www.mindmegette.hu/frameset/index.html
vagy http://csupapotty.blog.hu/ 2011.12.09. keltezésű bejegyzésénél 3 letölthető címke minta van.



Nyomtatható és kitölthető címke, használom, szeretem :)


Ez a "csupapötty" oldalról letöltött címke.
Sárgabarack befőtt van az üvegben és nagyon fincsi!

Másik megoldás öntapadós üres címkére szépen ráírod például:
Meggy dzsem
2013. július 1. 
Jó munkát kívánok!

Viola nagyi

receptekviolanagyitol.blogspot.com



Nincsenek megjegyzések: