2013. május 24., péntek

Sajt, sárgarépa, mazsola.....



Saláta a tavaszi fittségért:



sárgarépa saláta képekben,
saját fotó

Sajtos sárgarépa-saláta 3.750 J (850 kalória)
Hozzávalók:
80 dkg sárgarépa,
10 dkg sajt (fele sütölt, fele Eidami vagy Pannónia)
kevés citromlé (vagy borecet)
10 dkg mazsola, só, őrölt bors.

Megtisztítjuk, megmossuk ha kell és lereszeljük a sárgarépát és megöntözzük a 3 evőkanálnyi citrom lével, nehogy megbarnuljon. Közé keverjük a jól megmosott (átválogatott) mazsolát, kissé megsózzuk, megborsozzuk és néhány órára behűtjük. Tálalás előtt meghintjük a kétféle, jól összekevert reszelt sajttal.

Forrás: F. Nagy Angéla: Saláta ABC 1983.


Nagyon finom lett, igazi citrom levét csepegtettem rá, cukor, őrölt bors és só hozzáadása nélkül is fogyasztható, így készítettem.

További saláta recepteket írtam a 2013. áprilisi e-könyvecskében, amelyet küldök, ha feliratkozol hírlevelemre.
Előkészületben a májusi, melyben pörkölt, leves és gyors süti receptek lesznek.


Vár szeretettel: Viola nagyi
 konyhaioldalak   kukac   gmail.com




Nincsenek megjegyzések: