2013. május 2., csütörtök

Rossz, csúf, száraz, miért most!

 

Kedves sütő-főző, enni-inni szerető olvasóm!


Jártál már Te is úgy, hogy ragadós a kifőtt tészta, nagyon megsült a hús, már-már füstöl a szalonna, égett a süti egyik fele, stb.

 

Mi legyen? Hát ezek....

Sikerül! Szép! Finom! Zamatos! Gratulálok! Köszönöm!

Ezeket a szavakat milyen jó hallatni, ugye?
  • Egy kis figyelem, és tényleg sikerül, mert nem megyek el a tűzhely mellől, amikor sül a szalonna.
  • Rántást se hagyok ott egy percre sem, így nem ég le a hagyma, a liszt.
  • Megkóstolom az ételt, süteményt! Tényleg, ezt van, aki nem tartja be és semmit nem tud a saját készítésű enni valóról.
  • Te ismered a sütőd, fordítsad meg a tepsit kb. fél idejű sütésnél. (Ez hús és sütemény sütésénél is ajánlom.)
  • Takarékoskodni is lehet, nem is keveset, ha nem csak a legnagyobb fokozatot "ismered" a tűzhelyen!
  • Várjuk az elismerést és nem jön? Hát néha kicsit provokálni lehet. Megdicséred Te párod, gyereked, unokád, vejed, menyed, lányod, fiad? No, ha nem a válaszod, akkor miért dicsérnének az ünnepi ebédért. Természetesnek veszik. Pedig mennyi cipelés, vásárlás, gondos előkészítés és sok órás főzés és sütés van addig, míg elkészül 8 személy részére asztalra kerülő finomság. Legyen a "körbe dicsérés" divat minden szinten, mindig és mindenhol. Tudod, mert a jó példa is ragadós ám! Érdemes mosolyogni, vissza fognak mosolyogni. Amikor mindenki morog a boltban, Te vegyél vidám és mondj elismerést valamire.
  • Ismeretlen süteményt még gyakorlottaknak is megfontolandó sütni először vendégeknek. Mindig ott van ugyanis, hogy 1 evőkanál az mennyiféle, a tejföl olyan sokféle minőség és többféle súly egy kis pohárral is. Ki melyiket használja? Aki ajánlotta a receptet, milyen túrót, milyen pudingot vásárolt?
  • Tehát száz szónak is egy a vége, a már bevált, klasszikus, "minden családtag szereti" a legjobb.
  • Természetesen van kivétel: nagy kísérletező vagy, vendégeid érdeklődőek az újításaid iránt és a tortád akkor is a legnagyobb dicséretben részesítik, ha nem áll a hab tökéletesen, ha a mártás nem tutira csomó mentes vagy a szezám mag nem egyformán van elszórva a sütin.
Sok sikert kívánok,
gratulációkat,
szép süteményeket,
zamatos sülteket,
köszönetet és biztatást!

Kedvcsináló kedvenc gyümölcsökkel a tálon
saját felvétel

Szeretettel köszönt: Viola nagyi

konyhaioldalak kukac gmail.com
http://receptekviolanagyitol.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: