2013. április 23., kedd

Tea, zöld tea


Tavasszal is teát? Igen!

Zöld tea

Ugyanabból az alapcserjéből készül, mint a fekete tea, de a készítése során kimarad az az erjesztési, fonnyasztási folyamat, ami a fekete teákra jellemző. Ez az oka annak, hogy megtartja a zöld színét és az íze sem annyira karakteres, mint a fekete teáké. A különböző tea termesztő területekről eltérő ízű, illatú és színű zöld teák kerülnek forgalomba. A zöld tea jelentős egészség megőrző hatással bír: antioxidánsokat tartalmaz; EGCG-tartalma miatt rák megelőző hatású, méregtelenít, megelőzi a fog szuvasodást, lassítja a csontokban a mész lerakódást, valamint erősíti és regenerálja a szív izomzatot. Tartalmaz még flavonoidokat, szaponint, fluort, káliumot, magnéziumot, vasat, B2-, C- és K-vitamint. A zöld teát nem ajánlott tejjel ízesíteni, mert a tejfehérje csökkenti a rák ellenes hatást.
A zöld tea az egyik legjobb és legismertebb zsír égető tea. Egyéb lét fontosságú egészség megőrző hatása mellett nagyban serkenti a régóta jelen lévő zsírok lebontását.

Elkészítése: 65-70 C°-os vízzel öntjük le a leveleket és a teára jellemző íz eléréséhez 2-3 perc után leszűrjük.

Forrás: bioliget.hu 


Zöld tea

Kép forrása:

Fogyás a zöld tea segítségével. A tea kiváló zsíroldó, emésztés javító hatású. Havonta 1-2 kilóval lehetünk kevesebbek, ha naponta 2-3 csésze zöld teát fogyasztunk!

Agyvérzés ellen
Klinikai kutatások bizonyítják, hogy a tea csökkenti az agyvérzés kialakulásának esélyét.

Migrénes fejfájás ellen
A zöld tea enyhíti a migrénes fejfájás tüneteit.


Forrás: nepigyogymod.hu


Neked gyűjtötte: Viola nagyi
http://receptekviolanagyitol.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: