2013. április 27., szombat

Márt, ránt, süt, mi az, érdekel? Kirántott hús!

 

Rántott húst vasárnapra? 

Igen! 

Téged érdekel?


Aranybarna bundában karaj rántva. Mindenki kedvence. Azon lehet vitatkozni, hogy csirke vagy sertés szelet legyen-e panírozva.
Egyszerűbb elkészíteni, mint gondolod!
A hártyás részt érdemes levágni, mert csak összehúzza a húst.
A frissen vásárolt sertés karaj szeletet mossad meg vagy áztassad egy kicsit (jó, ha van húsokhoz külön egy nagyobb például zománcos tálad). Amikor szép tiszta a víz, öntsed le, és csöpögtessed le a húsról a vizet. Klopfold ki a húst és sózzad enyhén mindkét oldalán.
2 lapos és 1 mély tányérra van most szükséged:
1. laposba lisztet,
a mély tányérba a tojást üssed fel és tegyél hozzá tojásonként 1 evőkanál tejet,
2. lapos tányérba zsemlemorzsa (prézli) jön.
Ebben a sorrendben forgassad meg a hús szeleteket, tehát:
liszt - tojás - zsemlemorzsa.
Kétszer is lehet a lisztbe, van aki erre esküszik:
liszt - tojás - liszt - tojás - zsemle morzsa.
Amikor mindegyik szelet be van panírozva, jöhet a sütés. Egy nagyobb serpenyőbe tegyél étolajat és melegítsed. Nagyon forró ne legyen, csak olyan, hogy a próbára beleszórt pár morzsa szem jól sisteregjen. Ekkor beleteheted a húsokat, amennyi kényelmesen elfér a lábasban. Az első oldalát sütve érdemes letakarni (a másik felét is jó egy kicsit letakarva sütni, jobban átgőzöl, puhul. Azután, hogy szép mosolygós aranybarna legyen, fedő nélkül süssed.
Papír törlővel bélelt tálra szedjen ki úgy, hogy a felesleges olajat lecsöpögteted róla.
Mit tálalj hozzá? Párolt rizst, vagy burgonya pürét. Savanyúságot vagy párolt káposztát is ajánlok hozzá.
Frissen az igazi!


Készült a rántott hús.
Saját fotóim.
Szeretettel köszönt és jó sütést kíván:  
Viola nagyi

Nincsenek megjegyzések: