2013. március 15., péntek

Kifli-kifli-kifli: Kossuth-kifli


Kifli - kifli - kifli



Kokárda
google kép


KOSSUTH-KIFLI (kitűnő uzsonnasütemény)


35 deka lisztet 20 deka vajjal vagy zsírral, 1 csomag Váncza-sütőporral, 1 citrom
levével, 3 evőkanál porcukorral és 3 tojás sárgájával jól összegyúrunk. A tésztát
félujjnyi vastagra nyújtva háromszög alakú darabokra vágjuk s az alább leírt
töltelékkel megkenve, kiflikké sodorjuk.


Töltelék: 3 tojás fehérjét 25 deka porcukorral habosra keverünk, s 20 deka őrölt diót
teszünk hozzá. Sütés előtt tojással megkenjük, s tört dióval szórjuk be.

Forrás:
A VÁNCZA KINCSES RECEPTKÖNYV RÉGI, HAGYOMÁNYOS RECEPTJEI

Képzelheted, hogy örülök, van nekem "Kincses receptkönyv" ebből időről időre megsütök és megosztok egy-egy aktuális sütemény receptet. Lefotozóm a könyvecskét (inkább füzet) és azt is megmutatom.  
                                                




   
Viola nagyi köszönt és vár 

http://receptekviolanagyitol.blogspot.com



Nincsenek megjegyzések: