Sós rúd
Hozzávalók:
30 dkg liszt (5 dkg rétesliszt, 25 dkg sima liszt)
25 dkg margarin
1 egész tojás a kenéshez
1 evőkanál 10 %-os ecet
2 evőkanál csapi víz
1 kávéskanál só.
Összedolgozzuk a hozzávalókat, letakarjuk és kb. 24 órára másnapig hűvös helyre tesszük.
Vékonyra nyújtjuk, megkenjük 1 kicsi egész tojással. Megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal vagy egész köménymaggal. Lehet mindhárommal is szórni, ha egyik felére sajtot, középső felére szezámmagot és a szélső részére egész köménymagot szórunk.
Derelyevágóval hosszú vékony rudakra vágjuk.
Előmelegített sütőben 200 Celsius fokon kb. 10 percig sütjük.
Másnap is omlós, mutatós ez az egyszerű sós rúd, érdemes elkészíteni, mert olcsó, gyors.
Saját süteményem, saját fotóim |
Korábban már írtam sós rúdról és pogácsákról http://receptekviolanagyitol.blogspot.com/search/label/s%C3%B3s
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése