2019. augusztus 19., hétfő

Túrós rétes: gyorsan finomat!

Gyorsan, finomat! 

Hozzávalók:

1 csomag réteslap,

töltelék: 

50 dkg tehéntúró, 2 egész tojás, 3 evőkanál kristálycukor, 5 dkg vízben áztatott mazsola (vizet leöltjük, átválogatjuk, úgy tegyük a masszához), 1 megmosott citrom reszelt héja, 3 evőkanál búzadara (ez felveszi a túró és a tojás nedvességét).

Sütőpapírra kiterítünk 1-1 réteslapot. Megkenjük nagyon óvatosan kevés étolajjal. 

Erre rátesszük a következő 1-1 réteslapot. Ezt is megkenjük étolajjal. 

Következik az utolsó 1-1 réteslap ezt pedig kevés tejföllel kenjük meg szintén óvatosan. Az egész felületet kenjük meg tejföllel!

A töltelék hozzávalóit keverjük össze és simítsuk rá a réteslapra úgy, hogy az egyik szélén maradjon kb. 10 cm - ez lesz a rétes alja, tehát a másik felétől kezdjük feltekerni.

Egy tepsit kiolajozunk 2 helyen a 2 rúdnak, és a feltekert réteseket beleemeljük a tepsibe. 

A rétesek tetejét megkenjük étolajjal, akkor ropogós lesz a kisült süti, ha tejfölözzük, akkor puhább és nem törékeny a teteje /én így készítettem/.

180-200 Celsius fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig.

Megsült a rétes, saját sütemény, saját fotó


 

Irány a kóstolóval... saját süti, saját fotó




Jó étvágyat kívánok! Érdemes elkészíteni, várom tapasztalatod.

Viola nagyi





Nincsenek megjegyzések: