Süt a nap, használd ki!
Kovászos uborka
Hozzávalók:
3 literes nagy befőttes üveg
2 szelet kenyér
9 db közepes nagyságú kovászolni való uborka
1,2 liter meleg víz
1 szál friss kapor
1 evőkanál só.
Az uborkát mosd meg alaposan 2-szer, vágjad le a két végét (kicsit, csak éppen a virágját és a szár maradványnál kb. 0,5 cm). Be szoktam vagdalni az uborka közepét hosszanti irányban, hogy a belsejét is átjárja a lé.
A tiszta üveg aljára rakjad az egyik szelet kenyeret (kicsit száraz is lehet, legalább felhasználod 🙂) függőlegesen rakjad bele az uborkákat.
A tetejére a másik szelet kenyeret fektessed, majd a megmosott kaporból az üveg egyik és mások felére is kerüljön.
Jó meleg 1,2 liter vizet önts egy tiszta tálba és tedd bele a jó púpos evőkanál sót. Keverjed össze. Sósabbnak kell lenni, mint amikor ételt sózol! Öntsed rá az uborkára.
Fedd le egy celofánnal vagy tiszta nylon zacskóval, tedd ki a napra kerti asztalra, erkélyre, ablakpárkányra.

Kovászos uborka, saját kép

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése