2019. augusztus 16., péntek

Konzerv leltár

Leltározom az éléskamrában lévő konzerveket


Történet:
Rizst főzök a sertés sülthöz. Gondoltam, ha készen van, közé keverek egy doboz konzerv kukoricát.
Így is lett, csak közben adódott a lehetőség, kiraktam a konyha asztalra és felleltároztam a konzerv készletünket :)

Lejárati idő és a konzerv megnevezése:

Konzerv leltár, saját fotó


Kevés időt elvesz, azért mégis érdemes néha időt szakítani az otthoni leltározásra.
Érdemes raktározni azokra az esetekre, ha váratlan vendég jön, kevés időnk van a főzésre, nem volt időnk bevásárolni, stb.
  • Kész étel konzerveket, mint a pacal pörkölt, rakott káposzta, darált hús = löncs, 
  • azonnal kenhetők tízóraira: kacsamájas, sertésmáj konzerv vagy éppen nassolni valókat, mint őszibarack felezett hámozott, ananász
  • gyorsan elkészíthető levesnek való: gomba konzerv.
Háziasíthatjuk a pacal pörköltet saját készítésű pörkölt alappal, a sertésmáj konzervet zsíron megpárolt vöröshagymával /erről itt írtam: Májkonzerv háziasítás:

https://receptekviolanagyitol.blogspot.com/2014/03/kezdoknek-is-siker-i.html

Fontos körülnézni az éléskamránkba, kamra polcunkon, és felkészülni az őszre, télre máshogy mondva iskolakezdésre, egyben a tízórai és hideg vacsora készítésre, előre takarékoskodni a karácsonyi ajándékok megvásárlására. 
Nem utolsó sorban, ha van készletünk, akkor könnyebb dolgunk van, percek alatt tudunk tálalni finomságokat.

Várlak máskor is: 
Viola nagyi

Receptek Viola nagyitól



Nincsenek megjegyzések: