Olcsó, egyszerűen elkészíthető kevert sütemény
Saját süti, egy újabb saját fotó |
Olcsó süti
(Szabad Földben újságban megjelent 1983., díjnyertes recept Papp Gézánétól)Hozzávalók:
3 egész tojás
20 dkg porcukor
10 dkg margarin
20 dkg liszt
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
5 evőkanál lekvár
9 evőkanál csapi víz
1 cs. vaníliáscukor (elmaradhat)
esetleg 1/2 megmosott citrom reszelt héja (elmaradhat)
1/2 - 1/2 mokkás kanál őrölt fahéj és őrölt ánizs mag (ez már a Violásított változat, nagyon szeretem a frissen őrölt ánizs magot ebbe a süteménybe tenni).
Tetejére apróra tördelt diót is tehetsz.
Elkészítés:
A megmosott tojásokat felütjük (egyenként, hogy meggyőződjünk, róla, hogy jó) majd a 3 egész tojást alaposan elkeverjük a porcukorral.
Felváltva hozzáadjuk a lágy margarint, kevés szitált lisztet /melybe elkeverjük a szódabikarbónát/ és a lekvárt, csapi vizet, vaníliás cukrot és a többi lisztet.
Margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe kanalazzuk. Tetejére most teheted a darabokra tört diót.
Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük 200 Celsius fokon.
Villanysütőben sütöm, nem légkeveréses.
Margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe kanalazzuk. Tetejére most teheted a darabokra tört diót.
Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük 200 Celsius fokon.
Villanysütőben sütöm, nem légkeveréses.
Meglátszik, hogy megsült, mert a széle elválik a tepsitől, illata pedig már terjeng. Tűpróbát is alkalmazhatsz, kötőtűvel vagy villával beleszúrva a süti nem ragad.
Langyosan vágjad fel.
A sütemény fotóját már feltöltöttem, alábbi linkre kattintva megnézheted:
http://receptekviolanagyitol.blogspot.com/2013/05/csapi-vizzel-keszul-mi-az.html
Viola nagyi
http://receptekviolanagyitol.blogspot.com
Langyosan vágjad fel.
A sütemény fotóját már feltöltöttem, alábbi linkre kattintva megnézheted:
http://receptekviolanagyitol.blogspot.com/2013/05/csapi-vizzel-keszul-mi-az.html
Viola nagyi
http://receptekviolanagyitol.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése