Zamatos, puha kevert sütemény a mai ajánlatom
Datolyás kevert süti receptet a véletlen hozta. Kaptunk egy doboz datolyát, soknak bizonyult, egy-egy szemet ettünk. Korábban láttam már receptet, viszont a csapivizes kevert süti receptjének hozzávalója lekvár (lent találod az elérhetőségét). Kimagoztam a datolyát és lehúztam a héját, így egy szuper lekvár állagú masszám lett, belőle pedig egy kellemes zamatú, puha ünnepi sütemény!
Datolyás kevert, vegán almás-kakaós pöfeteg, egész mákos sajtos rúd saját süti, saját fotó |
Hozzávalók:
3 egész tojás
20 dkg porcukor
10 dkg margarin
30 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
fél cs. sütőpor
8 evőkanál datolya pép
14 evőkanál csapi víz
1/2 - 1/2 mokkás kanál őrölt szerecsendió és őrölt ánizs mag.
Tetejére apróra tördelt dió.
Elkészítés:
A megmosott tojásokat felütjük (egyenként, hogy meggyőződjünk, róla, hogy jó) majd a 3 egész tojást alaposan elkeverjük a porcukorral. Felváltva hozzáadjuk a lágy margarint, kevés szitált lisztet /melybe elkeverjük a szódabikarbónát és sütőport/ és a datolya pépet, csapi vizet és a többi lisztet.
Margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe kanalazzuk.
Tetejére most teheted a darabokra tört diót.
Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük 200 Celsius fokon.
Villanysütőben sütöm, nem légkeveréses. Meglátszik, hogy
megsült, mert a széle elválik a tepsitől, illata pedig már terjeng. Tűpróbát is
alkalmazhatsz, kötőtűvel vagy villával beleszúrva a massza nem ragad.
Langyosan vágjad fel hosszúkás szeletekre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése