2018. november 24., szombat

Gyömbéres linzer-csillagok fahéjas cukorral


Gyömbéres linzer-csillagok fahéjas cukorral


Hozzávalók: 
60 dkg liszt + a nyújtáshoz,
40 dkg Rama,
20 dkg porcukor,
2 tojás sárgája,
1 tasak vaníliás cukor,
1 teáskanál friss gyömbérreszelék (helyettesíthető gyömbérporral)

Tetejére: tojásfehérje, 1 evőkanál fahéj, 12 dkg kristálycukor.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a porcukorral, a vaníliás cukrot és a gyömbért a tojással elkeverve a morzsalékhoz adjuk, majd a tésztát összegyúrjuk. 
Egy órát a hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk (vagy bármilyen más formával). A tetejüket tojásfehérjével megkenjük, majd a fahéjjal elkevert kristálycukorral gazdagon megszórjuk.
180 vagy 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.


Gyömbéres linzer, saját készítésű sütemény, saját fotó

Recept forrása: Nagy Ramakönyv 2. 

Tapasztalatom: Kellemes ízű keksz, most fele margarin, fele vaj volt benne. Legközelebb a recept szerint összekeverem az őrölt fahéjat a kristálycukorral. Azért készítettem, mert Karácsonyra szeretném megsütni az eddig ismeretlen receptet és inkább most jöjjön ki, hogy mit kell másképp tennem.

Jó sütést kíván: Viola nagyi
 

Nincsenek megjegyzések: