2014. október 24., péntek

Varázspálcád van-e? Rántott burgonya, szervezés!

Milyen konyhatündér vagy?


Varázspálca, Stockfresh fotó



A konyhai feladatok komoly dolgok. 
A háztartásvezetés olyan, mint egy cég irányítás.
Mit is csinálunk nap mint nap? 
Nézzük csak:
  • tervezünk (heti menü, munkahelyre vihető ételek, stb.)
  • szervezünk (családi eseményeket, ünnepi vendégséget)
  • raktározunk (liszt, búzadara, lencse, rizs, cukor, ecet, olaj, burgonya, száraztészta, konzerv, zöldség és gyümölcs)
  • alapanyagot beszerezzük
  • főzünk
  • sütünk
  • befőzünk lekvárt
  • savanyúságot teszünk el télire
  • ügyelünk a higiéniára (pl. hűtőszekrényben, munkapulton)
  • takarítunk (és most csak a konyháról beszélünk)
  • mosogatunk 
  • mélyhűtőben tárolunk
  • stb., stb.
                                                               
Saját rántott cukkini, rántott burgonya, saját fotó
 

Rántott hús, rántott burgonya, rántott karfiol, rántott cukkini…… Azaz rántott hús szaporítás rántott zöldségekkel.
Elő a varázspálcával!
Ünnepélyes a rántott hús és még kiadós is. Tapasztaltam. Mi a véleményed?


Várom észrevételed, Te hogy jártál? Írjad meg ide:  
konyhaioldalak kukac gmail.com 
 
Rántott burgonyát nyersen sózom be, ferdén állítom őket, hogy ne maradjon vizes. 

Panírozom: liszt – tojás – liszt –tojás – zsemlemorzsa. 

Tehát "duplán" azaz kétszer kerül lisztbe, így vastagabb panír miatt jobban át tud gőzölődni alatta a burgonya és puha lesz. Lefedve sütöm mindkét oldalát először, majd amikor már szeretném, hogy pirosabb legyen, a végén fedő nélkül sütöm. Majonézzel nagyon finom!
Gazdaságos még rántott húshoz is szoktam készíteni, önmagában salátával is finom fogás.
A cukkinit vagy patisszont, kolbásztököt is ugyan úgy panírozom, és úgy sütöm, mind a burgonyát.
Karfiolt kicsit meg szoktam párolni.  
Leggazdaságosabb akkor készíteni, ha karfiol leves van. Akkor el lehet „lopni” a karfiol mennyiségéből pár rózsát rántani és egyúttal párolni is a levesben. 
Nagyobbra szoktam hagyni és akkor tudom, melyiket vegyem ki 1-2 perces forralás után. Hűlni hagyom és ezt követően panírozom.
Blogban találsz a rántott karfiolról bejegyzést:
Kellemes sütést-főzést kíván
konyhai tanácsadód
Viola nagyi
                                                                                     

Nincsenek megjegyzések: