Egy fej karfiol
Leves készítéskor lopj el 5-6-8 rózsát és akkor lesz rántott karfiolod is. A mennyisége a karfiol fej nagyságától és attól függ, mennyit szeretnél tálalni levesként és rántottként.
Te is próbáljad ki! A levesben kb. 5 percig főzöd a kirántani szánt darabokat és ezt követően panírozod a szokásos módon:
liszt - felvert tojás - zsemlemorzsa.
Lehet "duplán" lisztbe forgatni így:
liszt - tojás - liszt - tojás - zsemlemorzsa. Én ezt jobban szeretem.
Rántott karfiol saját fotó |
A levesből nem is fog hiányozni pár darab karfiol, hiszen van benne 1 db sárgarépa, 1 db zöldség (fehérrépa), 2-3 szem burgonya tisztítva, apró kockákra vágva, meg grízgaluska.
Karfiol leves Saját leves, saját fotó |
A rántott karfiolt akkor is érdemes készítened, amikor egyébként is panírozol zöldségfélét vagy húst: patisszont, cukkinit, burgonyát, vagy éppen csirkemellet, sertéskarajt.
Rántott karfiolt tálalhatod tejföllel, kefirrel, majonézzel, burgonyapürével, sült krumplival, stb.
Hátránya egy van: nagyon hamar elfogy.
Mit szoktál rántani még zöldségfélét?
Jó sütést-főzést kíván a Te személyes konyhai tanácsadód:
Viola nagyi
Várom ötleted, javaslatod, ugye már tudod az elérhetőségeim:
http://www.violettairoda.freewb.hu
http://receptekviolanagyitol.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése