2014. augusztus 9., szombat

Savanyúságra felöntő lé

Savanyúság felöntő lé

Ángyi nénitől tanultam az 1980-as években:

7 liter víz,
2 liter 10 %-os ecet,
60 dkg kristálycukor,
30 dkg só,
minden 2 literes üvegbe 5-6 szem bors,
                         2 kis csík tisztított torma,
                         2-3 db babérlevél,
                         késhegynyi borkénpor,
                         késhegynyi nátriumbenzonát.

Minden télire eltenni való savanyúságra rá lehet önteni.

Megjegyzésem:

# Győzödj meg magad, hogy ízlésednek megfelelőek az arányok, először tized része mennyiséggel kóstoljad meg = 7 dl vízzel, 2 dl 10 %-os ecettel, 6 dkg cukorral, 3 dkg sóval és a fűszerekkel.
A 6 dkg cukor = 2 - 3 lapos evőkanál
3 dkg só = 1 lapos evőkanál.  Tudod, ahány ház, annyi kanál :)

# Azonnal fogyasztható saláta felölté léhez 3 teáskanál cukrot és 1 teáskanál sót adok a 2,5 dl vízhez és kb. 1 evőkanálnyi ecethez.



Nincsenek megjegyzések: