2014. augusztus 1., péntek

Paradicsom dícsérete

Paradicsom


Most érdemes feltölteni vitamin raktárunkat. 
Itt a paradicsom, édes, vitaminos.

Nem tudom milyen vitamint tartalmaz? 
Hogyan érdemes fogyasztani. 
No, akkor olvasd tovább.....

 
Paradicsom
Forrás: google kép

Tápérték 100 gramm paradicsomban

Szénhidrát 4 gr

Kálium 160 gr

B1-vitamin 0,1 gr

B2-vitamin 0,06 gr

Folsav 0,04 gr                                            

A-vitamin 0,8 gr

C-vitamin 25 gr 

Energia 22 kcal

Víz 94 %.   
" A főzött lé savanyítja a vért és ásványi anyagokat von ki a szövetekből, a fogakból és a csontokból.

A nyers, érett paradicsom vagy a belőle facsart lé enyhén lúgosító hatású, így a szervezet ásványianyag-tartalékait növeli, főképp kalciumot juttat a szervezetbe. 

Bőséggel tartalmaz C-vitamint, hatásosan tisztítja a májat, javítja a vérkeringést és a szívműködést. A téli hónapokban árusított melegházi, mesterségesen érlelt paradicsomot nem szabad lékészítésre felhasználni, a lét mindig friss paradicsomból készítsük el!"
forrás: 3x3.hu
Fogyasztani pedig frissen érdemes. 
Vajas vagy zsíros kenyérrel mutatósan a paradicsomot 4-be vagy 6-ba vágva, kicsit megsózva.
Természetesen salátát is érdemes belőle készíteni önmagában vagy vegyesen uborkával, fehér paprikával.                        

Várlak, gyere máskor is: Viola nagyi

Nincsenek megjegyzések: