Paradicsom
Most érdemes feltölteni vitamin raktárunkat.
Itt a paradicsom, édes, vitaminos.
Nem tudom milyen vitamint tartalmaz?
Hogyan érdemes fogyasztani.
No, akkor olvasd tovább.....
Paradicsom
Forrás: google kép
Forrás: google kép
Tápérték 100 gramm paradicsomban
Szénhidrát
4 gr
Kálium
160 gr
B1-vitamin
0,1 gr
B2-vitamin
0,06 gr
Folsav
0,04 gr
A-vitamin
0,8 gr
C-vitamin
25 gr
Energia
22 kcal
Víz
94 %.
" A főzött lé savanyítja a vért és ásványi anyagokat von ki a szövetekből, a fogakból és a csontokból.
A nyers, érett paradicsom vagy a belőle facsart lé enyhén lúgosító hatású, így a szervezet ásványianyag-tartalékait növeli, főképp kalciumot juttat a szervezetbe.
Bőséggel tartalmaz C-vitamint, hatásosan tisztítja a májat, javítja a vérkeringést és a szívműködést. A téli hónapokban árusított melegházi, mesterségesen érlelt paradicsomot nem szabad lékészítésre felhasználni, a lét mindig friss paradicsomból készítsük el!"
forrás: 3x3.hu
Fogyasztani pedig frissen érdemes.
Vajas vagy zsíros kenyérrel mutatósan a paradicsomot 4-be vagy 6-ba vágva, kicsit megsózva.
Vajas vagy zsíros kenyérrel mutatósan a paradicsomot 4-be vagy 6-ba vágva, kicsit megsózva.
Természetesen salátát is érdemes belőle készíteni önmagában vagy vegyesen uborkával, fehér paprikával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése