Kakaós piskóta finom túrós, tejszínes töltelékkel
Saját sütemény, saját fotó. Kakaós túrószelet |
A tésztához:
4 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál "keserű" kakaópor. (Vagy más recept szerint 4 tojásból piskóta.)
A krémhez:
4 dl tejszín
50 dkg túró
6 evőkanál cukor
1 citrom leve (most nem tettem bele)
Tetejére:
15 dkg étcsokoládé.
A sütőt 180-200 Celsius fokra előmelegítjük.
A tésztához a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá
verjük. A sárgáját elkeverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a habot,
hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport is. Sütőpapírral kibélelt tepsire
öntjük, és 180 Celsius fokos sütőben kb. 6-7 perc alatt készre sütjük. Amikor
kihűlt, keresztben kettévágjuk.
A krémhez habbá verjük a tejszínt, összekeverjük a túróval,
a cukorral és a citromlével (nem tettem citromlevet). A piskótára kenjük a krém
felét, rátesszük a másik fél tésztát arra a maradék krémet.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele
süti tetejét. Tálalásig kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel
vágjuk szeletekre. Így a csokoládé kissé olvad a késtől és nem repedezik –töredezik.
kb. 25 szelet, l szelet 155 kcal.
Recept forrása Blikk Nők Extra, 2017. III. 22. Tavasz
Nagyon finom és mutatós torta!
Érdemes elkészíteni, mert nagyobb tepsibe kerül a 4 tojásos piskóta, itt nincs jelentősége, hogy mennyire jön föl és mennyire egyforma a teteje, de azért itt is fontos a külalak.
Jó sütögetét kíván:
Viola nagyi
receptekviolanagyitol.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése