Kakaós linzer perec saját süti, saját fotó |
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1,5 dkg keserű kakaópor
1 cs. vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
1 egész tojás.
Fentieket tálba tesszük és jól összegyúrjuk, a tésztából kisujjnyi rudakat sodrunk, pereceket formálunk belőlük. Egyszerűbb, ha van perec kiszúrónk, akkor lisztbe mártott formával kiszúruk, tepsibe tesszük és előmelegített sütőben sütjük.
Aki cukrosabban szereti, kisülés után azonnal porcukorba hempergetheti, nem szükséges, mert így is mutatós és finom édesség.
Ebből a mennyiségből 3 tepsi sütemény lett.
A recept forrása Pelle Józsefné: Csemegék könyve 117 oldal, Édes perec, Kossuth kiadó 1987.
Vajjal készített linzer puha. Ezt a kakaós perecet nagyon ajánljuk vendégvárónak. Ajándékozásra is kiváló, celofánba csomagolva, masnival megkötve elegáns lesz.
Viola nagyi és csapata sütésre is buzdít!
receptekviolanagyitol.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése