2013. október 8., kedd

Fűszereket raktározzunk most télire!


 Fűszereket tegyünk el télire

 Megmosott petrezselyem "leszárazása", hogy csak a levelek kerüljenek összevágásra.
Saját fotóm.
Petrezselyem, zeller, kapor zöldjét érdemes nagyobb mennyiségben (legjobb zsengén)
összevágni, mert eltehetjük csavarós tetejű befőttes üvegben. Spejzban vagy
hűtőszekrényben egyaránt jól eltartható.


Lehetőségek:
1.) Sóban úgy, hogy a zöldféle 4 kanálnyi, 1 kanálnyi a só.
2.) Olajban is eltehetjük. A megtisztított, apróra vágott fűszert felöntjük élolajjal, összekeverjük és tisztára mosott, szárazra törölt csavarós tetejű üvegbe töltjük.
3.) Sót étolajjal kombináljuk, ekkor kevesebb a só. Pl. 10 evőkanálnyi aprított fűszert, 1 evőkanál sóval és 5 evőkanál étolajjal összekeverünk és tiszta csavarós tetejű üvegbe töltjük. Más arány is elképzelhető, mert hűtőszekrényben tároljuk, nem romlik meg.
4.) Kaprot felönthetjük mézzel, édes süteményben nagy finom lesz!

5.) Jégkockatartóba nagyon kevés vizzel elkeverjük az apróra vágott fűszert és fagyasztjuk.



Amikor levesbe, süteménybe, szószba szükségünk van a fűszerekre, csak elővesszük, és
kb. teáskanálnyit vagy egy "jégkockányit" használunk belőle.


Sok-sok jó étel főzését kívánja a Te személyes konyhai tanácsadód:
Viola nagyi

http://receptekviolanagyitol.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: