2022. január 17., hétfő

Tejberizs

Változatosan készíthető édesség

Tartalmas leves után vagy akár desszertnek is megfelelő választás a tejberizs.


Saját készítésű tejberizs, saját fotó

Hozzávalók:

15 dkg rizs (átválogatva, hideg vízben megmosva, lecsöpögtetve)

2 dkg vaj

1 dl víz

3 dl tej

csipetnyi só

5 dkg kristálycukor (3 evőkanál).


A rizst feltesszük főni a vízben, sózzuk. Lefedve lassan forraljuk pár perig, hozzáadjuk a vajat és a tejet, amivel lassan tovább főzzük, míg meg nem puhul a rizs.

  • Tálalhatjuk kakaóporral vagy házi lekvárral. 
  • Díszíthetjük tejszínhabbal, csokidarával főleg akkor, ha pohárban vagy "kompótos tálban" desszertként adjuk asztalra sütemény helyett.

Viola nagyi





Nincsenek megjegyzések: