2020. május 9., szombat

Browni, finom, egyszerű kevert süti

Browni, az egyszerű kakaós kevert sütemény

Browni, az eredeti recept leírással, saját süti, saját fotó.    

Recept forrása: Rama sütigyár

Hozzávalók:

1 bögre (2 dl) víz,

22 dkg Rama sütőmargarin,

4 evőkanál keserű kakaópor,

2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg),

1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg),

1 evőkanál szódabikarbóna, EGY KÁVÉSKANÁL IS ELEGENDŐ!

1 dl natúr joghurt,

2 tojás,

1 cs. vaníliás cukor,

a tepsi kikenéséhez 2-3 dkg margarin,

a tetejére: 12 dkg Rama sütőmargarin, 4  evőkanál keserű kakaópor, 6 evőkanál natúr joghurt, 12 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió. A MÁZ SOK, FELE-HARMADA IS ELEGENDŐ.

A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.

Egy kb. 30x25 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát a gyerekek is szívesen megcsinálják. Előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal 200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

A tészta tetejére valókat a mogyoró vagy dió kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót (vagy diót) is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.

(A mogyorót vagy diót a tetejére való masszába nem fontos beledolgozni, szerintem mutatósabb, ha megszórjuk vele a megsült, mázzal megkent sütit.)

 

Készítsd el, hidd el, megéri!

 

Várlak máskor is:

receptekviolanagyitol.blogspot.com 

Viola nagyi

Nincsenek megjegyzések: