2014. január 16., csütörtök

Krinolinsaláta




Krinolin saláta    

Munkatársnőmtől kaptam receptjét nagyon régen.                    

Hosszában négyrét, majd vékony szeletekre vágunk
30 dkg krinolint, összekeverjük
10 dkg karikára vágott ecetes uborkával,
 2 db keményre főzött, megtisztított és apróra vágott tojással és

 egy csomag megtisztított, megmosott és összevágott újhagymával.

Egy nagy doboz tejfölt öntünk rá és egy evőkanál mustárt keverünk bele, ízlés szerint kicsit sózzuk, és kicsi cukrot szórunk rá (egy-egy csipetnyi = ami 2-3 ujjunk közé fér). Egy evőkanálnyi étolajat öntünk rá. Megkeverjük a hozzávalókat.

Állni hagyjuk hűvös helyen, hogy összeérjenek az ízek.

Szoktam készíteni úgy is, hogy a 10 dkg karikára vágott ecetes uborka helyett 10 dkg savanyú káposztát teszek. Én így még jobban is szeretem.


Tipp:

 * Akkor is érdemes készíteni ezt a salátát, ha nem fogy el vagy nem nagyon jó ízű az ecetes uborkánk,

 * vagy a savanyú káposztából, amit egyébként székely káposztának vásárolunk, elveszünk 10 dkg-nyi mennyiséget.

 * Krinolin helyett éppen akciósan vásárolt párizsi is nagyon jó.


Kísérletezz, hogy mit teszel bele, mit szeretsz inkább!

Viola nagyi

http://receptekviolanagyitol.blogspot.com
http://www.violettairoda.freewb.hu

Nincsenek megjegyzések: