2014. november 1., szombat

Felmelegítő burgonyaleves

Gyors, olcsó, finom és egyszerű! Mi az?

Burgonya leves I.


Gyorsan elkészül ez az ízletes burgonya leves. Berántani, habarni sem szükséges.

Hozzávalók 4 fő részére:
50 dkg burgonya 
1 kis zellergumó
1 dl főzőtejszín
2 evőkanál tejföl
csipetnyi őrölt köménymag
1-2 gerezd fokhagyma
őrölt fehér bors
só.

Elkészítés:
A burgonyát és a zellert megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk és annyi vízzel felöntjük, ami ellepi (kb. 1 liter). Sózzuk, borsozzuk, csipetnyi köménymagot szórunk bele és a megtisztított, apróra vágott fokhagymával ízesítjük. Amikor megfőtt, tejföllel és tejszínnel elkeverjük = kicsit pépesítjük akár mixerrel, akár csak a fakanállal.
Ezzel a liszt használata szükségtelen, mert a pépesítéssel sűrű lesz levesünk.
Ezután még 1-2 perig forraljuk.

Folytatjuk az őszi leves kavalkádot.
Szeretettel kívánok jó munkát, kellemes sütést, főzést:
Viola nagyi

Van egy jó recepted? Írjad meg, közzétesszük!
Javaslatod van, elakadtál a főzéssel?

Nincsenek megjegyzések: