2012. november 20., kedd

Te friss vagy, a tej alszik - mi lesz ebből?

Hamis túró gombóc

A tej, ha megalszik...

...ezt sem érdemes kiönteni!


Hamis túró gombócot készítettem ma. Eddig ez magánügy! Azért osztom meg Veled, mert ezt mikrózni szuperül lehet. Egyszerű elkészíteni, olcsó és finom étel! No hát meg tud savanyodni a tej akkor is, ha nem akarjuk :) és ilyenkor jön ez a recept.
Hozzávalók:
1 liter tej (legjobb a legolcsóbb műanyag zacskós) hagyjad a meleg konyhában, másnapra megalszik. Natúr joghurtból is készíthető!
Öntsed lábasba, csipetnyi sót tegyél bele és forraljad 3 percig. Tegyél hozzá 8 evő kanál = 20 dkg búzadarát, /ez a gríz úgy egyébként/ és főzzed, mint a tejbegrízt szoktuk közepes lángon. Jól sűrűsödjön össze. Ne hagyjad ott, keverjed, légy szíves.

Egy nagyobb serpenyőbe tegyél 8 dkg margarint és 10 dkg zsemle morzsát, ezt is közepes fokozaton süssed szép arany színűre. Közben tegyél bele 1 evő kanál kristály cukrot. Ezt is keverni kell néha!

Az idő közben langyos grízes masszából 2 db evőkanál segítségével formálj hosszúkás gombócokat és tedd szintén kanállal a pirított zsemle morzsába. Nekem 22 db gombóckám lett.
(Kézzel is gömbölygetheted, ha szabályos gombócot szeretnél.)
Porcukorral vagy sárgabarack lekvárral tálalva az igazi.
Másnap viheted munkahelyedre vagy tálalhatod bátran mikrózás után is olyan marad a minősége, mint  frissen.

Hamis túrógombóc          Saját fotóm.

Sütés nélküli édességekre vágysz? Nézz a http://www.receptekviolanagyi.blogspot.com 
blogon,http://www.violettairoda.freewb.hu oldalon is találsz jó pár ötletet.
Téged is vár Viola nagyi
konyhai "edződ".

Nincsenek megjegyzések: