Gyömbéres linzer-csillagok fahéjas cukorral
Hozzávalók:
60 dkg liszt + a nyújtáshoz,
40 dkg Rama,
20 dkg porcukor,
2 tojás sárgája,
1 tasak vaníliás cukor,
1 teáskanál friss gyömbérreszelék (helyettesíthető gyömbérporral)
Tetejére: tojásfehérje, 1 evőkanál fahéj, 12 dkg kristálycukor.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a porcukorral, a vaníliás cukrot és a gyömbért a tojással elkeverve a morzsalékhoz adjuk, majd a tésztát összegyúrjuk.
Egy órát a hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk (vagy bármilyen más formával). A tetejüket tojásfehérjével megkenjük, majd a fahéjjal elkevert kristálycukorral gazdagon megszórjuk.
180 vagy 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Gyömbéres linzer, saját készítésű sütemény, saját fotó |
Recept forrása: Nagy Ramakönyv 2.
Jó sütést kíván: Viola nagyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése