Hamis túrógombóc
Kefires gombóc Saját készítés, saját fotó |
Hozzávalók:
1 evőkanál étolaj
10 evőkanál búzadara
2 tojás
2 evőkanál cukor
500 gramm kefir
1 csipet só.
Elkészítés:
A hozzávalókat összefőzzük (mint amikor tejbegrízt készítünk.)
Ha kihűlt, kis gombócokat formázunk, majd pirított morzsában forgatjuk.
A gombócok forgatásához kb. 5-7 dkg margarinon kb. 8-10 dkg zsemlemorzsát megpirítunk. Legyünk óvatosak, mert a meleg serpenyőben tovább fog pirulni a morzsa!
Esetleg valaki nem szereti a pirított morzsát, akkor tejföllel is lehet tálalni porcukorral vagy sóval attól függően, hogy édesen vagy sósan kedvelitek.
18 db kisebb gombóc lett ebből az adagból. Finom!😋
Recept forrása RECEPTÖZÖN 2016. novemberi száma - köszönet érte.
Hamis túrógombócról itt írtunk:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése