2021. szeptember 30., csütörtök

Kefires gombóc

Hamis túrógombóc

Kefires gombóc Saját készítés, saját fotó


Hozzávalók:
1 evőkanál étolaj
10 evőkanál búzadara
2 tojás
2 evőkanál cukor
500 gramm kefir
1 csipet só.

Elkészítés:
A hozzávalókat összefőzzük (mint amikor tejbegrízt készítünk.)
Ha kihűlt, kis gombócokat formázunk, majd pirított morzsában forgatjuk.

A gombócok forgatásához kb. 5-7 dkg margarinon kb. 8-10 dkg zsemlemorzsát megpirítunk. Legyünk óvatosak, mert a meleg serpenyőben tovább fog pirulni a morzsa!

Esetleg valaki nem szereti a pirított morzsát, akkor tejföllel is lehet tálalni porcukorral vagy sóval attól függően, hogy édesen vagy sósan kedvelitek.

18 db kisebb gombóc lett ebből az adagból.  Finom!😋

Recept forrása RECEPTÖZÖN 2016. novemberi száma - köszönet érte.

Hamis túrógombócról itt írtunk:

Nincsenek megjegyzések: