Piskótatekercs, saját süti, saját fotó |
Hozzávalók:
4 tojás, 8 dkg cukor, 1 tasak vanillincukor, 12 dkg liszt, késhegynyi sütőpor.
A tojássárgáját a cukor 2/3-ával és vanillincukorra habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet sütőporral összekeverjük, megszitáljuk, s lazán belekeverjük a tojássárgájába, majd a tojásfehérjehabot óvatosan hozzáadjuk.
A tésztát papírral bélelt formában,
előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.
A
megsült tésztát porcukorral beszórt papírral még melegen feltekerjk. Krémmel
vagy gyümölcsízzel töltjük.
Tapasztalataim:
- Nagyobb villany- vagy gáztepsihez 6 tojásból és ahhoz növelt cukor és liszt mennyiséggel javaslom készíteni.
- A kisült tésztát hagyjuk kicsit hűlni, majd vizes konyharuhára borítsuk ki, fordítsuk meg és tekerjük fel. Hagyjuk így néhány percig, majd tekerjük ki és töltsük lekvárral és porcukrozva tálaljuk. Vajkrémmel is tölthetjük, ilyenkor kívülről is bekenhetjük.
- Jó alap a karácsonyi fatörzshöz a piskótatekercs, érdemes tehát gyakorlatot szerezni az elkészítésében.
- Nekem ma ebből a mennyiségből 24 szelet süteményem lett.
Recept forrása: régi Dr. Oetker valillincukor zacskó hátlapjáról - köszönet érte.
Csapi vízzel készült sütemény receptet láttad?
http://receptekviolanagyitol.blogspot.com/2014/09/olcso-suti-receptje-csapi-vizzel.html
Fotója itt van: http://receptekviolanagyitol.blogspot.com/2013/05/csapi-vizzel-keszul-mi-az.html
Kefires palacsinta szintén csapi vízzel:
http://receptekviolanagyitol.blogspot.com/2021/08/kefires-palacsinta.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése