Otthoni reggelihez ajánlom
Megtetszett ez a sütemény a fotó alapján. Árválkodott alma a konyhában és nem ettük meg. Gondoltam, ha nagyon apróra reszelem, az olyan, mintha püré lenne. Nekiláttam, ez a mutatós finomság lett belőle:
Saját süti: vegán almás-kakaós pöfeteg, saját fotó |
6 dkg lágy margarin
17,5 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
15 dkg búzaliszt + 7 dkg a kakaó helyett
7,5 dkg kakaó (2 teáskanállal tettem)
fél cs. sütőpor
9 dkg almapüré (apróra reszelt almát tettem)
Forgatáshoz kb. 10 dkg porcukor.
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, összedolgozzuk. (Gépet nem szoktam elővenni, kézzel dolgozom össze, ez energiatakarékosabb módszer 😀.
A tésztából golyókat formázunk és kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Kivesszük a hűtőből és a porcukorban meghempergetjük.
43 db golyó lett belőle, amit 2 db sütőpapírral kibélelt villanytűzhely tepsijébe osztottam el.
200 Celsius fokra előmelegített sütőbe tettem, kb. 12 percig sül (vagy kicsit tovább, ha nyers almából készítjük, mivel az levesesebb).
Recept forrása: Dr. Oetker Meghitt ünnepi készülődés (2021. XII. havi kis könyvecske)
Jó étvágyat kívánunk!
- Érdemes elkészíteni, gyúrótábla és nyujtófa sem szükséges hozzá!
- Teával vagy tejeskávéval ünnepi reggeli.
- Vihetjük iskolába vagy munkahelyre is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése