2021. december 29., szerda

Datolyás kevert süti

Zamatos, puha kevert sütemény a mai ajánlatom

Datolyás kevert süti receptet a véletlen hozta. Kaptunk egy doboz datolyát, soknak bizonyult, egy-egy szemet ettünk. Korábban láttam már receptet, viszont a csapivizes kevert süti receptjének hozzávalója lekvár (lent találod az elérhetőségét). Kimagoztam a datolyát és lehúztam a héját, így egy szuper lekvár állagú masszám lett, belőle pedig egy kellemes zamatú, puha ünnepi sütemény!  


Datolyás kevert, vegán almás-kakaós pöfeteg, egész mákos sajtos rúd saját süti, saját fotó

Hozzávalók:

3 egész tojás

20 dkg porcukor

10 dkg margarin

30 dkg liszt

1 kávéskanál szódabikarbóna

fél cs. sütőpor

8 evőkanál datolya pép

14 evőkanál csapi víz

1/2 - 1/2 mokkás kanál őrölt szerecsendió és őrölt ánizs mag. 

Tetejére apróra tördelt dió.

 

Elkészítés:

A megmosott tojásokat felütjük (egyenként, hogy meggyőződjünk, róla, hogy jó) majd a 3 egész tojást alaposan elkeverjük a porcukorral. Felváltva hozzáadjuk a lágy margarint, kevés szitált lisztet /melybe elkeverjük a szódabikarbónát és sütőport/ és a datolya pépet, csapi vizet és a többi lisztet.

Margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe kanalazzuk. Tetejére most teheted a darabokra tört diót.

Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük 200 Celsius fokon.

Villanysütőben sütöm, nem légkeveréses. Meglátszik, hogy megsült, mert a széle elválik a tepsitől, illata pedig már terjeng. Tűpróbát is alkalmazhatsz, kötőtűvel vagy villával beleszúrva a massza nem ragad.

Langyosan vágjad fel hosszúkás szeletekre.

http://receptekviolanagyitol.blogspot.com/2014/09/olcso-suti-receptje-csapi-vizzel.html 


Nincsenek megjegyzések: