Hígabbra sikerült a lekvár?
Eddig nem fogyott el, mert nem tudsz mit kezdeni vele?
Fel tudod nagyon jól használni például:
- rizskochra öntetnek,
- túró fánkhoz öntetnek,
- ásványvízzel hígítva szörpnek vagy
- gyümölcs levest is készíthetsz, itt a receptje:
Gyümölcs leves – lekvárból
Hozzávalók: /2 napra 3 fő részére/
1
pohár = 150 grammos 12 %-os tejföl = 3 evőkanál,1 pohár = 125 grammos Danone könnyű és finom gyümölcs joghurt = 2 evőkanál,
vagy
összesen 5 evőkanállal veszünk a 20 %-os
nagy dobozos tejfölből,
2
púpozott evőkanál szitált sima liszt,8 púpozott evőkanál sárgabarack lekvár
4 db szegfűszeg,
1 db kisebb fahéj,
1,8 liter víz.
Egy 2,5 literes fazékba beletesszük a tejfölt és a
lisztet, alaposan elkeverjük. Közben már melegítjük. Felöntjük pár deciliter
vízzel. Ezután a lekvárt kanalazzuk bele, majd a fűszereket és a többi vizet is
hozzátesszük.
Hagyjuk, hogy egyszer felforrjon.
Langyosan tálaljuk tejszín hab spray halmokkal
díszítve.
(Általában nem szükséges a lekvárral készült leveshez
cukrot adnunk, ha mégis, akkor 1-2 evőkanállal biztosan elegendő.)
Gyümölcs levesem lekvárból, tejszín hab díszítéssel
saját fotó
Viola nagyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése