Mitől hamis a túró gombóc?
Hamis túró gombóc aludt tejből
Ismered?
Hozzávalók a gombóchoz:
1
liter tej, ami megaludt,20 dkg búzadara,
csipetnyi só.
Hozzávalók a pirított zsemlemorzsához:
8 dkg
margarin,10 dkg zsemlemorzsa,
1 evőkanál kristálycukor.
A pirított zsemlemorzsához kb. 8 dkg margarinon 10 dkg
zsemlemorzsát pirítunk, egy kis sülés után adunk hozzá egy evőkanál kristálycukrot.
Amint elkészült én letakarom, hogy átgőzölődjön, mert akkor nem olyan
„ropogós”.
Az aludttejet vagy összement tejet habverővel simára
keverjük (én nem szoktam keverni, mert akkor „darabos” marad az aludt tej,
mintha túró lenne). Felforraljuk és egy liter tejre 20 dkg búzadarát számítva
sűrű tejbegrízzé főzzük, gyengén megsózzuk. Főzés után rövid ideig keményedni
hagyjuk, aztán még melegen vizes 2 db evőkanállal gombócokat formálunk belőle
és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Porcukorral, melegen tálaljuk.
Befőttet vagy lekvárt is kínálhatunk hozzá.Másnapra sem keményedik meg, mikrózható, olyan, mint frissen.
(Horváth Ilona
szakácskönyve alapján, amely 15 dkg búzadarát ír)
Saját túrógombóc, saját fotó |
Elérhetőségeim, hogy mielőbb megtalálj:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése