Hozzuk helyre kedvünket színesítéssel
Legegyszerűbben:
Tegyünk az étkezőnkbe vagy konyhánkba tálra piros almát, narancsot, banánt.
Igyunk hibiszkuszos csipkebogyó teát (az szép színű és illatos).
Befőttet bontunk, részesítsük előnyben a cseresznyét, sárgabarackot.
Pörkölthöz (is) jó ötlet a zöld színű uborka saláta, itt írtam róla:
http://receptekviolanagyitol.blogspot.com/2012/12/sziszego-uborka.html
Egy kis főzőcskézéssel:
Készítsünk vaníliás vagy epres pudingot, tegyük kompótos tányérokba és díszítsük színes tortadarával.
Vaníliás puding tejszínhabbal és lekvárral Saját fotó |
Főzzünk meggy mártást (húslevesben főtt húshoz nagyon szeretem). Finom, egyszerű és a szép színe felvidít.
Nagyobb gyakorlattal, több idővel rendelkezünk:
Készítsünk piskótát, szórjunk a tetejére kockára vágott narancsot.
Főzzünk lila káposztából párolt káposztát. Rántott húshoz vagy sülthúshoz párolt rizs mellé nagyon jó választás.
Esős, szürke időben érdemes paprikás burgonyát vagy pörköltet is főzni vagy rakott burgonyát készíteni, csupa olyan ételt, ami színesít, vidámít, nagyon kellemes illatú.
Üdvözletét küldi: Viola nagyi konyhai tanácsadód
http://receptekviolanagyitol.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése