Ízletes keksz gyömbérporral és szerecsendióval
Saját süti, saját fotó. Mogyorós-gyömbéres aprósütemény |
Hozzávalók:
12 dkg vaj
12 dkg liszt
1 egész tojás
1 db megmosott citrom reszelt héja
1 teáskanál gyömbérpor
1 csípet őrölt szerecsendió
1 csípet só
12 dkg darált mogyoró (sótlan), de lehet darált dió, darált mandula is!
12 dkg zsemlemorzsa.
Kenni a keksz tetejét tojásfehérje (el is maradhat!)
Tetejére egész mogyoró vagy zúzott és bevonáshoz 10 dkg étcsoki.
Tapasztalatom:
- Egy kis kávéskanál sütőport tettem a liszthet.
- A nyújtás előtt a szóráshoz használtam lisztet.
- Egyszerűen téglalapokra vágtam a tésztát,
- nem kentem meg tojásfehérjével és nem tettem a tetejére mogyorót, valamint
- nem mártottam csokiba, csak kávéskanállal megkenegettem kb. 2 dkg olvasztott csokival a kész kekszet. Természetesen érdemes ünnepivé varázsolni a kekszet, hogy szivecskéket szúrunk ki és az eredeti recept szerint járunk el. Hézköznapra viszont egyszerűen így is kiváló!
- 98 db kekszem lett, ez kb. 75 dkg
- Ajánlom elkészítését. Fedeles dobozban hűtőszekrényben tárolva napokig van egészséges harapnivaló.
Ízletes édesség, remek felhasználása az otthon darált zsemlemorzsának!
Forrás: évekkel ez előtti TVRhét újság, akik átvették a mindmegette.hu receptet.
Várlak máskor is 😉
Viola nagyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése