Gyorsan elkészíthető, egyszerű sütemény:
Saját süti, saját fotó. Mákos kifli |
Hozzávalók:
34 dkg liszt (az eredeti recept 24 dkg lisztet és 10 dkg mandulalisztet ír)
4 dkg darált mák
12 dkg porcukor
1 narancs reszelt héja
21 dkg Rama vajas íz
Forgatáshoz: kb. 10 dkg porcukor és bele 2 cs. vaníliás cukor.
A lisztet keverjük össze a mandulaliszttel, a mákkal, a porcukorral, a narancshéjjal és a puha margarinnal, de csak addig gyúrjuk, amíg összeáll. Fóliázzuk be és egy fél órára tegyük a hűtőbe.
Melegítsük a sütőt 160 Celsius fokra (180 Celsius fokra szoktam felmelegíteni). Készítsünk elő egy sütőtepsit és tegyünk rá sütőpapírt. Egyhén lisztezett deszkán gyúrjuk át a lehűtött tészta felét, gömbölyítsunk belő egyforma kb. 2 -2,5 cm átmérőjű kis golyókat, majd formázzuk kifli alakúra őket.
Tegyük a kifliket a sütőtepsire, és 6-8 perc alatt süssük aranybarnára. Amíg sül, formázzuk meg a maradék tésztát.
Forgatás: Világos és puha kifliket fogunk kapni, még melegen forgassuk meg őket vaníliás porcukorban.
Forrás: Nagy Ramakönyv 2018. >> 2 tepsi, kb. 60 db. Nekem is 2 tepsi, de több db lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése