Piskóta színesen
Piskóta meggylében forgatott babapiskótával Saját sütemény, saját fotó |
Hozzávalók:
5 tojásból piskóta,
2 csomag babapiskóta /40 dkg/,
piros tortazselé,
málnaszörp a babapiskóta forgatásához (vagy egyéb piros gyümölcsből szörp, én házi készítésű meggy befőtt levét használtam).
Krém:
2 cs. vaníliás pudingpor,
20 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
7 dl tej.
Piskóta masszát keverünk, megsütjük.
Pudingot tejjel felfőzzük, ha kihűlt, a cukros margarinnal kikeverjük. A krém felét rákenjük a piskótára, kirakjuk a málnaszörpbe mártott babapiskótával, majd rákenjük a maradék krémet. Ezt leöntjük piros tortazselével.
(Most színes tortadarával szórtam a tortazselé helyett.)
Mutatós, finom sütemény. Másnap szeleteljük!
Recept forrása: csokolade.network.hu oldalról „szörpös süti” néven.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése