A tojás értéke
Tények és tévhitek
Mit tudjunk erről a népszerű étel "alapanyagunkról"?
"A tojás az egyik legkitűnőbb D-vitamin-forrás, segít a csontritkulás kialakulásának megelőzésében, valamint a legkiválóbb kolin forrás, ami elősegíti az agy fejlődését, a jó memória megtartását, segít az Alzheimer-kór megelőzésében és kezelésében.
A tojást sok-sok éven át veszélyesnek minősítették, mint nagy koleszterin tartalmú élelmiszert, ami növeli a vér koleszterin szintjét. Napjainkban azonban a tudományos kutatók felülvizsgálták ezt a nézetet, és bebizonyították, hogy a magas koleszterin szintért a telített zsír savak az igazi felelősök, a tojásban pedig főként telítetlen zsír savak találhatók."
google kép, tojás |
Folytatás következik....
Akár igaz, akár nem, előbb-utóbb minden élelmiszerről kiderül, hogy mégis szüksége van szervezetünknek a benne található x vagy y összetevőre, vitaminra, ásványi anyagra! :)
Van véleménye erről?
Várom köszönettel: Viola nagyi konyhai "edződ"
Írhatsz ide:
http://receptekviolanagyitol.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése