2012. november 21., szerda

A tojás védelmében

A tojás értéke

Tények és tévhitek

Mit tudjunk erről a népszerű étel "alapanyagunkról"?

"A tojás az egyik legkitűnőbb D-vitamin-forrás, segít a csontritkulás kialakulásának megelőzésében, valamint a legkiválóbb kolin forrás, ami elősegíti az agy fejlődését, a jó memória megtartását, segít az Alzheimer-kór megelőzésében és kezelésében.

A tojást sok-sok éven át veszélyesnek minősítették, mint nagy koleszterin tartalmú élelmiszert, ami növeli a vér koleszterin szintjét. Napjainkban azonban a tudományos kutatók felülvizsgálták ezt a nézetet, és bebizonyították, hogy a magas koleszterin szintért a telített zsír savak az igazi felelősök, a tojásban pedig főként telítetlen zsír savak találhatók."

Folytatás következik....

Akár igaz, akár nem, előbb-utóbb minden élelmiszerről kiderül, hogy mégis szüksége van szervezetünknek a benne található x vagy y összetevőre, vitaminra, ásványi anyagra! :)

Van véleménye erről?
Várom köszönettel: Viola nagyi konyhai "edződ"

Írhatsz ide:
http://receptekviolanagyitol.blogspot.hu






Nincsenek megjegyzések: