Télire eltettél paradicsomlevet, ez a legjobb hozzá!
Paradicsomlevesem, saját fotó |
2 db M méretű tojásból,
csípetnyi sóval és
teáskanálnyi margarinnal
kb. 5 evőkanál búzadarából készíts grízgaluskát. Hagyjad állni.
3 evőkanál étolajon
3 közepes fakanál lisztből készíts rántást.
Tegyél rá 2 kávéskanál pirospaprikát és öntsd fel
1,5 liter házi paradicsomlével és
1,5 liter vízzel, forrald fel.
Idényben legjobb belefőzni 1-2 szál zellerzöldet, télen 1-2 csík paprika is kellemes ízt ad neki.
Tegyél bele kb. 2 kávéskanál sót és
csipetnyi kristálycukor.
A már forrásban lévő lebesbe szaggass galuskákat nokedli szaggatóval vagy kisebb villával kis csíkokat vágva a masszából.
Forraljad levesed, míg a galuskák kellően megpuhulnak, kb. 15 percig.
Ez a mennyiség 2 napra 4 főnek megfelelő mennyiség 4 dl/adaggal számolva.
Mi illik hozzá?
Piros színű leveshez világosabb színű második fogás, pl.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése