Mutatós és finom
Saját rakott burgonya, saját fotókkal.
Az előkészítést követően gyorsan elkészül, megéri sütni.
Hozzávalók:
1,3 kg burgonya megmosva, héjában megfőzve = 12 db, megtisztítva
7 db M méretű tojás megmosva, héjában megfőzve kb. 10 percig
30 dkg Békési vastagkolbász (vagy egyéb jó minőségű füstölt kolbász)
20 dkg kemencés sült császárszalonna
kb. 2 x 330 gr. tejföl.
34x26 cm-es tepsit kb. 3 evőkanál étolajjal kikenünk úgy, hogy a széleire is jusson.
Az első sor a megfőtt burgonya fele vékony karikákra vágva és megsózva.
Császárhúst vékonyra szeleteljük és elosztjuk a burgognyán, hogy mindenhova jusson.
A főtt kemény tojásokat vékonyra szeleteljük és ez a harmadik réget.
A következő sor: vastagkolbászt vékonyra szeleteljük és elosztjuk a tepsiben.
Erre kerül az egyik tejföl, óvatosan a vastagkolbászra kenjük. Azért szeretjük a rakott krumpli rétegek között a tejfölt, mert akkor kevesebb zsiradék mellett is lazább.
Erre a megmaradt burgonya jön vékonyra karikázva, sózva.
Végül a második doboz tejföllel megkenjük a rakott burgonyánkat.
200 Celsius fokra állított sütőbe tesszük, nem kell előmelegíteni. Kb. 50-60 percig sül, amig nem lesz szép piros megsült a teteje.
Ez a mennyiség kb. 6-8 adag.
Jó étvágyat kívánunk!
Viola nagyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése