Ünnepre nagyon jó választás, hiszen előző nap elkészülhet a sütemény, ajándékba is adható, mutatós és finom. Biztos, hogy mindenki örül egy ilyen tálca sütinek? 😊
Erzsike szelet. Saját süti, saját fotó |
Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg porcukor
2 tojás
5 dkg vaj
1 evőkanál méz
50 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál tejföl.
Krémhez:
5 dl tej
5 evőkanál liszt
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor.
Tetejére:
10 dkg étcsoki + 1 evőkanál étolaj.
A
tojást, a porcukrot, a mézet, és a vajat gőz fölött összekeverjük.
Amikor a tojásos krém kihűlt, hozzátesszük a szódabikarbónával elkevert
lisztet, és szükség szerint a tejfölt. (Folyékony volt a méz, nem kevertem gőz fölött, csak összeállítottam a tésztát.)
Sima állagú tésztát gyúrunk
belőle, 3 részre osztjuk, és külön - külön világos lapokat sütünk belőle
(kb. 25 x 35 cm-es tepsi, zsírozott, lisztezett hátlapján).
A
tej felét simára keverjük a liszttel. A tej másik felét felforraljuk és
a lisztes keveréket folyamatos kevergetés közben megfőzzük benne.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd összekeverjük a kihűlt lisztes krémmel. A vajas krémet két részre osztjuk az egyik részbe 1 csomag vaníliás cukrot, a másik felébe 2 evőkanál kakaóport keverünk.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd összekeverjük a kihűlt lisztes krémmel. A vajas krémet két részre osztjuk az egyik részbe 1 csomag vaníliás cukrot, a másik felébe 2 evőkanál kakaóport keverünk.
Az
első lapot megkenjük a kakaós krémmel, befedjük a második lappal. Erre
rákenjük a vaníliás krémet, majd az utolsó lappal befedjük.
A sütemény tetejét gőz fölött felolvasztott csokival bevonjuk.
Másnapig várunk a süti felvágásával, hogy a lapok jól átpuhuljanak.
Másnapig várunk a süti felvágásával, hogy a lapok jól átpuhuljanak.
Recept forrása: http://csaladikonder.blogspot.com
Köszönöm szépen. Finom lett, örültem a receptnek. (A vaníliás krém került nekem az alsó lapra, legközelebb a kakaósat teszem, mert akkor gusztább, így szerepel az eredeti receptben is!)
Viola nagyi vár máskor is
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése